Rólam

FOTÓZÁS KEZDETE:2009
NÉV:Szokolay György
HOBBIM:Utazás, Kávé, 'Gadgets'
HELY:Nyíregyháza-London-Budapest

Szokolay György vagyok, az utóbbi 10 évben több mint 150 üzleti portrét, modell portfóliót, jegyes és esküvői fotót készítettem.

Nem arról vagyok híres, hogy magamról beszéljek, de úgy látszik manapság a bemutatkozás nagyon fontos része a fotós portfóliójának. Szóval akkor azt mondom, hogy szeretek felszabadultan fotózni és a fotókat érzelemmel és a pillanat varázsával megtölteni.

2009-ben kezdtem komolyabban fotózással foglalkozni. Először a városi és tájképek voltak a kedvenc témáim, majd lassan a portré fotózás, üzleti portré fotózás és a tárgy fotózás kezdett el érdekelni. A kezdeti években több hivatásos fotós asszisztense is voltam. Ez alatt az évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, sokat tanultam és ez adott lehetőséget arra, hogy kialakítsam a saját látásmódomat és stílusomat.

2015 óta egy londoni modellügynökségnek is fotózom. Aktuális kedvenc fotótémám a jegyes fotózás. Egyszerűen szeretek boldog, felszabadult párokkal pár órát a természetben tölteni, megismerni őket és történetüket. Kedvenceim azok a pillanatok és képek amik most lehet, hogy könnyet csalnak a szemekbe, de tudom, hogy később imádni fogják őket.

Kereskedelmi tanulmányokat folytattam, majd matematika – számítástechnika szakon diplomáztam, a későbbiekben pedig fotós képesítést is szereztem.

Igyekszem a technikai fejlődéssel lépést tartani és a legújabb fényképezőgépeket és objektíveket valamint vakukat és fényformáló eszközöket alkalmazni a munkáim során.

Szokolay György

“Egy fotó elkészítése egy pillanatra megállítja az időt és felfedi, hogy a valóság valójában mennyire fontos és gazdag.” Anonymous

Kedvenc idézetem